Carola Moors

kleurenanaliste

Kleuranalyse

Wat is een kleurenanalyse?
Bij een kleurenanalyse ga ik gedurende twee uur heel nauwkeurig te werk om jouw te voorzien in de kleuren die bij je passen. Ik gebruik speciale lampen om jouw huid, ogen en haarkleur heel exact te bepalen. Het moet precies gebeuren om te bepalen welke kleurtype je bent. De kleurtypes zijn te verdelen in de vier seizoenen, en daarnaast zijn binnen de seizoenen ook nog drie types mogelijk.

Waarom een kleurenanalyse?
Als je weet welke kleurentype je bent, helpt dit bij de juiste kleuren kiezen voor jezelf. Denk aan je kleding maar ook bedrijfskleuren. Door je bewust te zijn van welke kleuren jou is je kracht zetten, zal je ook meer stralen.

Hoe werkt een kleurenanalyse?
We beginnen met het bepalen van de exacte kleuren van de huid, ogen en haren. Daarna zal ik je informeren over welk kleurtype je bent. Middels kleurdoeken laat ik je ook zien wat er bij bepaalde kleuren gebeurd. Omdat ik in speciaal licht werk en de doeken 1 kleur hebben, kan je dit effect extra goed zien. Vervolgens maak ik (indien de wens daar is) een kleurenwaaier voor je. Deze is handig compact zodat je die mee kan nemen tijdens kleding shoppen. Na de kleurenanalyse is er ook tijd om de bijhorende make-up van Art of Image aan te brengen en te testen. Je krijgt een uitgebreide uitleg zodat je precies weet waar je op moet letten tijdens het kopen van nieuwe kleding, en natuurlijk welke kleuren combineer je bij je bestaande kleding. Wat zijn jouw basis kleuren en welke accentkleuren kan je gebruiken, welke kleuren versterken je kleur haar of ogen?

Op onderstaande foto’s zie je duidelijk wat verschillende kleuren doen:

Kleurenadvies1Kleurenadvies2Kleurenadvies3Kleurenadvies4

Bijhorende make-up van Art of Image?
De make-up van Art of Image is van hoge kwaliteit en sluit aan op de kleurentypes. De kleurenanalyse werkt op basis van kleurcodes voor de huid, ogen en haren. Welke ik vervolgens in het systeem van Art of Image verwerk. Hierdoor krijg je een persoonlijk make-up plan van 10 stappen. De make-up welke wordt aanbevolen testen we direct in de salon uit, zodat je weet wat het allemaal is. Na de kleurenanalyse krijg je alle make-up codes in een PDF-file thuisgestuurd zodat je via de website van Art of Image de make-up kan aanschaffen.

Wat zijn de mogelijke kleurtypes?
De mogelijke kleurtypes zijn verdeeld in de 4 seizoenen:
 Lentetype
● Zo
mertype
● H
erfsttype
● Win
tertype

Per seizoen zijn er ook drie opties:
● Contrasterend
● L
icht
● M
edium

Voorbeeld van een zomertype met bijhorende make-up:

zomertype

 

Sommige mensen staan ook meerdere kleurtypes. Daarom is de dienst op maat en kan je de titel Zomer en wintertype in contrasterende kleuren krijgen.

Kleurenwaaier
Je mag het bezoek met of zonder kleurenwaaier afsluiten. Deze persoonlijke kleurenwaaier is uniek afgestemd op jouw kleur huid, haar en ogen. Bespaar tijd en geld door kleding te kopen aan de hand van je persoonlijke kleurenwaaier. Vanaf nu geen miskoop meer!

“Wist je dat alle kleuren betekenissen hebben? Zo kan rood dominant en agressief overkomen, deze kan je dus beter niet dragen tijdens een sollicitatiegesprek.”

 

"investeren in je uiterlijk is een investering in je persoonlijkheid"